Видеонаблюдение поставят до седмица в Септември
Видеонаблюдение поставят до седмица в Септември / dariknews.bg/архив

До седмица ще започне монтирането на камерите за видео наблюдение в Септември. Те ще бъдат поставени около училищата и по-възловите места в общинския център, съобщи кметът Марин Рачев на среща с граждани. Това е една от мерките за борба с престъпността, както и за подобряване организацията на движение. На едно от опасните кръстовища е поставен „Стоп”. Предстои допълнителна регулация и за други, включително с огледала, даващи видимост без опасно изнасяне на колата напред. В града ще бъдат сложени и забранителни знаци за коне.

След сигнал на граждани е осигурено допълнително осветление на пазара. Доскоро там са светили само две лампи. Рачев увери, че общината ще направи необходимото, за да си върне и автогарата, която преди време бе продадена от частен съдия-изпълнител. Предстои търг за общински парцел, а с парите сградата ще бъде откупена обратно. С новата транспортна схема до края на лятото в града ще пътуват и автобуси за хора с увреждания.

Градоначалникът каза още, че са открити 7-8 безстопанствени минерални извора. За тях ще бъде проведена процедура, за да минат на управление на общината и да не се прахосва природно богатство.

Интересен подход се предлага за борбата с незаконните сметища край моста на Марица на изхода към Ветрен. На мястото на всяко от тях ще бъдат направени бетонни площадки, оградени с три стени, на които ще се разчита да пречат на изхвърлянето на боклук.

Видеонаблюдението ще бори престъпността в Пловдивско