В Пловдив трябва да има стадион “Христо Стоичков”
В Пловдив трябва да има стадион “Христо Стоичков” / lap.bg

Стадион в Пловдив трябва да носи името на легендата на българския футбол Христо Стоичков и съвсем логично е това да е стадион “Марица”. Това каза президентът Петър Стоянов (1997-2002) пред телевизионните камери преди началото на футболното шоу “50 години номер 8”.  По думите му не е невъзможно стадионът да се именува “Марица – Христо Стоичков”, тъй като това е бил единственият терен в града, където е играл най-известният български футболист за всички времена, който е родом от града под тепетата.

Днешният ден е празник за цяла България, коментира Христо Бонев, който тръгна за националния стадион Васил Левски с автобуса от звездни футболисти. Бонев ще бъде и треньор на единия от отборите, които излизат на терена тази вечер.

Грандиозният спектакъл, който легендата Христо Стоичков подготвяше месеци, стартира в 20 часа на Националния стадион „Васил Левски“. Голямото шоу за юбилея на Камата събира на едно място десетки звезди от футболния свят, а организаторите обещават зрелищен спектакъл. Програмата предвижда много изненади за зрителите, които вече заемат местата си на стадиона.

По-рано през деня Христо Стоичков и част от гостите му бяха приети и от президента Росен Плевнелиев.

Още за футболния спектакъл на Христо Стоичков четете в www.gong.bg