„Смърфовете” искат над 80 декара за база, кметът Тотев се дърпа
„Смърфовете” искат над 80 декара за база, кметът Тотев се дърпа / Андро Дюлгеров
"Смърфовете" искат над 80 декара за база, кметът Тотев се дърпа
83023
"Смърфовете" искат над 80 декара за база, кметът Тотев се дърпа
  • "Смърфовете" искат над 80 декара за база, кметът Тотев се дърпа

Ръководството на футболен клуб „Локомотив” (Пловдив) е поискало от общината имот в размер на 81 декара на концесия за изграждането на спортна база, съобщи кметът Иван Тотев.

„Смърфовете” са си харесали част от 200-та декара, намиращи се южно от парк „Лаута“ срещу новото кметство в „Тракия”,които местната администрация спечели след многогодишни дела.

Според кмета Иван Тотев 81 декара е много сериозна инвестиция, при положение, че базата на ФК „Ботев” в Коматево, която също е на концесия от общината, е на 52 декара и струва 14 млн. лева.

„Ще проведа няколко срещи с ръководството на Локомотив, за да разбера, дали наистина могат да се справят с такава сериозна инвестиция. На този етап сме склонни да им дадем имот, който се намира зад паметника на Кан Крум в „Тракия”, защото мястото, което искат в момента попада в плановете ни за разширение на парк „Лаута”, обясни кметът Иван Тотев.

Подновените са и преговорите между клуба и общината за концесията на стадион „Локомотив”, като и там предстоят срещи между двете страни.