/ dariknews.bg/архив
Международната организация на ски-учителите Интерски Интернешънъл организира Генерална асамблея на 9 и 10 юни в Пампорово. Курортът посреща делегати на Асамблеята от 21 страни и президиума на Интерски Интернешънъл начело с неговия президент Ерих Мелмер. На форума ще бъдат определени темите на предстоящия Конгрес на организацията през 2019 г., който ще се състои в Пампорово.

На Асамблеята ще участват представители на трите специализирани организации, които са подструктури на Интерски Интернешънъл - ISIA /Световна асоциация на професионалните ски учители/, IVSS /Международна асоциация на преподавателите по снежни спортове в училищата и университетите/, IVSI /Международна федерация на инструкторите по снежни спортове/. На събитието в Пампорово ще бъдат обявени кандидатурите за домакинство на Конгреса през 2023 година. Очаква се да бъде гласуван нов устав на организацията.

Представители на организации на ски-учители от Австрия, Германия, Великобритания, САЩ, Русия, Канада, Швейцария, Финландия, Норвегия и др. са сред участниците в Асамблеята.