Саботираха бюджета на община Смолян за 2016 г.
Саботираха бюджета на община Смолян за 2016 г. / БГНЕС, архив

Част от общинските съветници на Смолян, саботираха дискусиите и съответно приемането на бюджета на общината за настоящата година. До това се стигна, след като групата на КРОС, ДПС и 4-ма от БСП не се върнаха на днешното заседание, след обявената почивка. Това доведе до липсата на кворум и съответно до отлагането на заседанието, за понеделник от 10 часа, след като бе направен опит с нова почивка да се попълни кворума.

Единствената точка от дневният ред, която трябваше да се разгледа е именно Проектобюджета на община Смолян за 2016 г., но в залата присъстваха само 14 съветници, като на днешното заседание поради ангажименти, отсъстваха четирима старейшени. Председателят на Общинския съвет в Смолян Славка Каменова изрази възмущението си от случващото се и го определи като несериозно и безотговорно отношение.

В проекта за бюджет на община Смолян е предвидена сумата от 38 659 975 лв., като от тях 19 160 402 лв. са от държавната субсидия, а 19 499 573 лв. са залегнали от местните приходи и данъци. На този етап не са ясни мотивите на съветниците, които напуснаха заседанието.