/ Thinkstock/Getty Images
Полицията откри незаконен цех за производство на олио и склад с хранителни стоки с изтекъл срок на годност
Полицията откри незаконен цех за производство на олио и склад с хранителни стоки с изтекъл срок на годност в пловдивското село Труд, съобщиха от на ОД на МВР.

В хода на съвместна проверка служителите на икономическа полиция и районното управление в Труд са открили незаконен цех за производство на олио. Установено е, че собственик на еднолично дружество държи производствен цех в индустриалната зона.

Разбиха цех за контрабанден тютюн в Пловдивско (ВИДЕО)

63-годишният предприемач произвеждал студено пресовани масла от различни семена, без необходимите разрешения и без да спазва хигиенни изисквания.
Изискано е съдействие от областната дирекция по безопасност на храните - ОД БАБХ и 03 РСПАБ-Пловдив.

Съставен е констативен протокол, издадено е разпореждане за забрана и предписание. При съвместната работа е проверен и друг склад в индустриалната зона, където е установено съхраняване на големи количества негодни за употреба пакетирани хранителни продукти.

Ползвател на склада е 37 годишен пловдивчанин, на който проверяващите са съставили констативен протокол и разпореждане за забрана от ОДБАБХ. Хранителните стоки са поставени под забрана и ще бъдат унищожени впоследствие, по процедура започната от БАБХ.