Премиерът: Музеят на авиацията ще бъде преместен в Пловдив
Премиерът: Музеят на авиацията ще бъде преместен в Пловдив / Министерски съвет

Музеят на авиацията ще бъде преместен в Пловдив, за да се улесни достъпът на граждани до експозициите му. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си заедно с министъра на отбраната Николай Ненчев в авиобаза Граф Игнатиево, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Борисов заяви още, че от днес авиоремонтният завод „Авионамс“ е собственост на държавата и в него вече ще могат да бъдат ремонтирани военните ни самолети.

На тържествена церемония в авиобазата Граф бяха наградени екипажите на хеликоптерите, участвали в потушаването на пожарите, възникнали в различни райони на страната през последните дни.

„Не само че не приземяваме българската авиация, точно обратното“, подчерта министърът Ненчев и допълни, че в рамките на ноември, ще получим последните два двигателя за МиГ-29 от Полша, а до края на годината още десет двигателя.

Премиерът поздрави наградените екипажи и подчерта, че правителството изпълнява поетите си ангажименти към армията в условията на криза. Той заяви, че българските военнослужещи изпълняват професионално задълженията си и даде висока оценка на демонстрацията на способности на военнослужещите от 68-ма бригада „Специални сили“, която наблюдава по-рано същия ден. Той подчерта, че ще бъдат отпуснати средства за ремонт на казармените помещения на Специализирания учебен център „Црънча“, където бяха наблюдавани действията на военнослужещите от Специалните сили.

Висока оценка за демонстрираните умения и професионализъм получиха военнослужещите от бригада „Специални сили“ и от началника на отбраната генерал Константин Попов. Той благодари и на екипажите на хеликоптерите, участвали през последните дни в потушаването на пожари, възникнали на територията на страната.