Пожар изгори няколко къщи в Пещера, гръмна газова бутилка
Пожар изгори няколко къщи в Пещера, гръмна газова бутилка / Дарик архив

Голям пожар подпали няколко къщи днес около обяд в пещерския квартал „Едиверен”. В едната от засегнатите постройки се е взривила газова бутилка, съобщава говорителят на Областната дирекция на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов. Огнената стихия е овладяна, няма пострадали.

Сигналът за случващото се е подаден малко след 12 часа, като първоначално е бил за една горяща постройка. Пожарът обаче бързо се разраснал и обхванал съседни сгради, в eдна от които е гръмнала и газовата бутилка.

Мъж от пещерския квартал „Едиверен” е задържан за 24 часа по съмнения, че е причинил пожара от днес по обяд, съобщават от полицията. Арестуваният е обитавал една от изпепелените къщи. Точно оттам е тръгнал огънят.

От полицията уточняват, че мъжът е с психични проблеми и е слабо вероятно да го е направил с умисъл, по-скоро по непредпазливост. Въпреки това след изтичане на срока за първоначалния арест ще се търси начин да бъде настанен в психиатрична клиника.

Три са сериозно засегнатите сгради. Освен взривената газова бутилка, в една от къщите има и загинало теле. Щетите са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.