район Северен
район Северен / netinfo
В район „Северен” се проведе заключителният етап от конкурса „Подари радост” за ръчно изработване на коледна картичка. Той бе замислен като част от Фестивал на малките таланти, но бе обвързан и с благородното намерение да се достави радост на потребителите на социален проект „Услуги за по-добър живот”, осъществяван в района вече две години.

Всички седем детски градини откликнаха на инициативата и участваха с прекрасно изработени картички, за красотата на които деца, учители и родители работиха заедно.
 
Район "Северен" става все по-приятна зона за живеене

Изложбата, подредена в заседателната зала на кметството, впечатли всички гости на събитието, а кметът Ральо Ралев призна, че не би могъл да предпочете една най-красива картичка – всички са изработени с толкова въображение, находчивост и преди всичко -   с желание да подарят радост.

Самият факт, че деца, родители, учители са се развълнували от темата, че тя е преминала през съзнанието и сърцето, е радост и удовлетворение за всички.

Ето защо Ралев изрази благодарността си за участието в конкурса на толкова много хора с добри чувства и подчерта, че сътворените от малките творци десетки приказно красиви картички ще бъдат изпратени до всички потребители на социален проект „Услуги за по-добър живот” и ще стоплят сърцата на възрастните хора и на хората с увреждания, за които са предназначени.
 
Коледната елха в “Северен” светва тази вечер

За любовта и търпението, с които са изработени картичките, за невероятната фантазия, вложена в тях, кметът на района отличи детските градини с грамоти и им направи прекрасни коледни подаръци, които ще напомнят на децата, че доброто винаги се възнаграждава с добро.
 
Благодарствени писма бяха изпратени до учителите на детските градини и до родителите за участието в конкурса и проявената съпричастност, за чудесното реализиране на  предпразничната инициатива.