/ iStock/Getty Images
Пловдивчани и гостите на града ще могат да паркират безплатно в „Синя зона“ на националния празник - Ден на Освобождението на България от османско иго.

От ОП „Паркиране и репатриране“ призовават и шофьорите, и пешеходците да спазват правилата за безопасност на движението. Програмата в Пловдив на 3 март по повод отбелязването на 144-та годишнина от освобождението на България и Националния празник ще започне в 11:00 часа с молебен за мир в катедралния храм "Св. Богородица".

Спуснаха 32-метров трибагреник на монумента „Самарското знаме“ в Стара Загора

Това каза кметът на града Здравко Димитров пред журналисти по повод информация, че честването ще бъде отменено. Той уточни, че е отменил само двата концерта, които бяха планирани за откритата сцена пред общинската администрация, с думите "Хората умират на 400-500 км по права линия, няма как да има концерти“.

"Всичко останало в програмата остава", каза още кметът. Димитров добави, че още от 25 февруари поддържа контакти с почетния консул на Украйна Димитър Георгиев по отношение на украински бежанци, които може да потърсят помощ в Пловдив.

Кметът съобщи, че три сестри от Украйна вече са настанени да учат в пловдивско училище. "Реагирахме незабавно, направихме щаб, видяхме къде има свободни места в училища и ВУЗ-ове. Някои търсят работа, други искат да учат. Война, бягат хората - не пожелавам на никого. Положението е сериозно“, каза още Димитров. 
БТА