Отново бавят откриването на Градския дом на културата
Отново бавят откриването на Градския дом на културата / снимки: Кирил Кирилов

За пореден път откриването на Градския дом на културата ще бъде отложено. Една от обещаните дати беше последният 6 септември, а по-рано - пролетта на 2011 г. Към момента оптимистичните прогнози на надзорната фирма „Пловдивинвест" са това да стане през януари, но е възможно процедурата да се проточи и повече. Техническият ръководител на обекта Полихронис Хапсалис заяви пред Дарик, че акт 15 ще бъде издаден до месец, колкото е необходимо да приключат процедурите по изготвянето на документацията и внасянето й в ДНСК. Климатичната система е много шумна, заели сме се с разрешаването на проблема в най-кратки срокове, увери Хапсалис.

Репортерска проверка на Дарик днес установи, че макар и довършителни, строителните дейности в сградата продължават. Не е приключила шпакловката и боядисването на някои стени в по-малките помещения. Част от седалките в оперната зала все още не са монтирани и навсякъде има строителни материали. На обекта днес бяха засечени поне 10 работници.

Днес имаше втори комплексен оглед в присъствието на представетели на общината, строителната и надзорната фирма. Разговаряхме със строителите за реалистичните срокове за завършване на ремонта, заяви за Дарик зам.-кметът по общинска собственост Димитър Кацарски. Той допълни, че към момента няма финансови неуредици. За довършването на ремонта са необходими 1.8 млн. лв.