От ЦИКМИ не разрешиха на кандидат-съветник да се откаже
От ЦИКМИ не разрешиха на кандидат-съветник да се откаже / netinfo

Кандидат за общински съветник от една от партиите, регистрирани в Пазарджик, се опита да излезе от листата, но след уточнение с Централната избирателна комисия станало ясно, че това е невъзможно. Кандидат-съветникът е пропуснал крайния срок, 27 септември, и подаденото от него заявление не било уважено, тъй като вече имало негова декларация за съгласието му да бъде включен в партийната листа. Това съобщиха от ОИК в Пазарджик на пресконференция днес.

В Указание от Централната избирателна комисия се изяснява, че на изборите за кмет на община на 28 октомври гласуването ще става в една урна, с един плик, в който ще се поставят бюлетините за кмет и за общински съветници. При упражняване на вота в селата ще се гласува с три бюлетини – за кмет на община, за кмет на населеното място и за общински съветници.

13 са кандидатите за кмет на община Пазарджик, за кмет на населено място -187, а за общински съветници - 605, стана ясно след изтичането на последният срок, до който партиите и коалициите можеха да подменят кандидати.
Така окончателната дължина на листата за кмет на община Пазарджик е 47,3 см, а за общински съветници – 71,9 см.