Осъждан мъж от Борец извърши 3 престъпления за едно денонощие
Осъждан мъж от Борец извърши 3 престъпления за едно денонощие / снимка: radio.dariknews.bg

Криминално проявен и осъждан жител на брезовското село Борец извърши 3 престъпления – нарушаване на ограничителна заповед, палеж и катастрофа, в рамките на едно денонощие, съобщиха за Дарик от полицията в Пловдив.

В неделя съпругата на 49-годишния Петър Китков се оплакала в Районното управление в Раковски, че той нарушил заповед за защита срещу домашно насилие, разпоредена с решение от Пловдивския районен съд. Жената се принудила да прибегне до мярката заради почти непрекъснат тормоз и побоища от страна на съпруга й.

Около 10 часа вчера сутринта е пламнал пожар в двуетажна къща на ул. „20-та“ в село Борец, в която доскоро е живял криминално проявеният мъж. Предполага се, че той сам е запалил умишлено огъня. При инцидента няма пострадали хора, но къщата е изгоряла напълно. Два екипа от пожарната са гасили пожара, назначена е поражотехническа експертиза.

Двайсетина минути по-късно 49-годишният мъж седнал зад волана на личната си кола във видимо нетрезво състояние. Той шофирал по улиците на селото с отнета книжка за предишно подобно престъпление. Минути по-късно се блъснал с колата си в движещ се отпред камион „МАН“, управляван от 53-годишен шофьор от Пловдив. От удара пияният водач е пострадал и е настанен в болница за наблюдение. Назначена му е кръвна проба.

Срещу нарушителя са започнати 3 полицейски производства.

Семейство Киткови имат три деца - две момчета на 18 и на 17 години и момиче на 13. Майката заедно с децата временно се е приютила при техни близки. Жената работи в селското стопанство, за да изхрани семейството си.

Все още не е ясно къде ще живеят през зимата, съобщиха пред Дарик техни познати.