Нови пейки и алеи в „Северен“
Нови пейки и алеи в „Северен“ / netinfo

50 нови пейки монтират в „Северен”. Това  съобщи кметът на района Ральо Ралев. 15 вече са поставени на следните адреси: ул.”Брезовска” №46, ул.”Ален Мак” №12, бул.”България” №2, бул.”България” №68/76 и парка до ул.”Тиса”. Съоръженията се поставят на места с оформени кътове за отдих, градинки, междублокови пространства, в близост до детски площадки.Също така и на места, на които е необходимо да бъдат подменени стари или повредени съоръжения за сядане.

„Уважаваме предложенията на жителите на района и монтираме пейките на желаните от тях места”, коментира Ралев.

От районната администрация съобщиха още, че ремонтните дейности по изграждането на нова пешеходна алея в кв. Гагарин в междублоковото пространство на ул.”Гонда вода” №16 и бул.”България” №30 са приключили. Алеята е с обща дължина 20метра, ширина 1,90 метра и е изградена от вибропресовани плочи.От двете страни на новата алея е поставен градински бордюр. Монтирани са и два антипаркинг елемента, които ще пазят новата алея от недобросъвестни шофьори.

В момента текат и ремонтни дейности по облагородяване на площта около детската площадка на ул.”Васил Левски” №99 (западно от Големия Гигант), които скоро ще приключат. Подменят се старите тротоарни плочи с нови вибропресовани, предстои да бъдат монтирани нови пейки и кошчета за отпадъци.