Нова проверка на качеството на уличните ремонти в Южен
Нова проверка на качеството на уличните ремонти в Южен / netinfo
Повторна проверка на качеството на уличните ремонти по 4 улици в район Южен, където старозагорската фирма PSI отстрани дефектите от миналогодишната си работа, ще извърши комисия от представители на община Пловдив и районната администрация. Това съобщи в предаването “Дарик кафе” секретарят на района Атанас Панчов. Огромни дупки зейнаха по улиците “Акад. Петър Динеков”, “Петрова нива”, “Георги Икономов” и “Славееви гори” месеци след ремонта им с пари от инфраструктурния заем. Панчов призна, че сега изпълнителят отново е създал предпоставки за бързо нарушаване целостта на настилката като започнал повдигането на шахтите едва след полагането на нов асфалт.

50-те хиляди лева, отпуснати от общината за аварийни ремонти в район Южен, ще бъдат вложени изцяло в преасфалтиране на големи участъци от бул. “Александър Стамболийски”. Авараийното кърпене на улицата, която няма канализация, може да започне най- рано след месец и половина, тъй като за избор на изпълнител трябва да бъде проведена обществена поръчка.

Ремонтът на “Димитър Талев” в отсечката от бул. “Вапцаров” до “Ал.Стамболийски”, който ще се прави с пари от общинския инфраструктурен заем, се бави заради затварянето на Кукленско шосе. Той ще започне веднага след отварянето на входната артерия край митницата, увери Панчов. Районната администрация е получила уверение от ВиК, че от 1 юли ще започне смяната на водопровода по ул. “Михалаки Георгиев”, която е в трагично състояние. След това и там ще започне полагането на нов асфалт.

Около 20 юли трябва да са готови и 20-те нови детски площадки в Южен. Районът е първият, който приключи процудурата за избор на изпълнител на поръчката за 160000 лева, каза Панчов. Очаква се договорът със спечелилата фирма да бъде подписан идната седмица. Срокът за изграждане на новите площадки е 40 дни.

Подробности от разговора на Момчил Христофоров и Мария Троева с Атанас Панчов чуйте в прикачения звуков файл