Нито една готова ескпертиза по делото за Ванко 1
Нито една готова ескпертиза по делото за Ванко 1 / netinfo
Нито една от трите експертизи, които трябваше да установят източниците на доходи на фамилията Главчеви, както и разходите за задгранични пътувания, закупуване на автомобили и имоти на рапъра не бе готова за днешното съдебно заседания по делото срещу Ванко 1, заведено от комисията „Кушлев”. Комисията настоява да бъде конфискувано имущество на раппевеца на стойност 96489 лева.

2 месеца не са били достатъчни на вещето лице Блага Димитрова, която трябваше да представи заключение от експертизата за стойността на двата автомобила на Ванко 1 - БМВ и Мерцедес. Съдът постанови в срок до един месец заключението да бъде направено и представено.

На предишното заседание на съда бабата на рапъра заяви, че тя е спонсорирала внука си за покупката на лимузината, а парите / 42 000 лева / спестила от продажба на ковьорчета и гоблени по соцвреме в ТПК ”Селска забрадка”.

Не е готова и оценъчната експертиза, която съдът поиска за недвижимото имущество на Иван Главчев. Къщата с механа в село Ягодово и терен от над 700 кв.м. пък се води на малолетния му син Петър.

Тепърва ще се изяснява какви са законните доходи на Иван Главчев и с какво той е предприемал десетките си пътувания в Италия, Франция, Белгия и много други страни- каза инспекторът от комисията Георги Чобанов. Следващото, четвърто заседание на съда по делото за конфискация на имотите на Ванко 1 бе насрочено за 27 октомври.