Нападателят на директорката от Хисар обжалва задържането под стража
Нападателят на директорката от Хисар обжалва задържането под стража / netinfo
Обвиненият в опит за умишлено убийство на директорката на Центъра за работа с деца в Хисар Румен Чернаев обжалва днес пред Апелативния съд мярката си за неотклонение “задържане под стража”. 63 - годишният мъж е нападнал на 21 април в кабинета й 47-годишната Стоянка Календерска и й е нанесъл многобройни рани с 28-сантиметров нож. В резултат жената бе със засегнат бял дроб и перикард на сърцето и претърпя 4 животоспасяващи операции.

Агресията на Чернаев е била предизвикана от ревност и опит на жертвата да прекрати връзката им, след като е разбрала за криминалното досие на любовника си. Нападателят, който в Хисар се е представял за бизнесмен под името Петър и е парадирал с несъществуващо влияние в посолства и български държавни институции, е бил арестуван преди месец в Пловдив по дознание за измама.

Пред Окръжния съд адвокатът на Чернаев лансира версия, че подзащитният му е действал при самозащита и може да е невменяем. Днес отново защитникът ще поиска пускането му под гаранция с мотив, че той има постоянен адрес в Пловдив и няма опасност да се укрие.