/ община Пловдив
Посланици от различни краища популяризират обекта
Посланици от различни краища на света посетиха Епископската базилика на Филипопол и останаха възхитени от античните мозайки.

Събитието се организира по покана на Н. Пр. Херо Мустафа, посланик на САЩ в България, Нанси Шилър, президент на фондация „Америка за България“ и на кмета на Пловдив Здравко Димитров.

От откриването си на 18 април, интересът към Базиликата е огромен-посетен е от над 8000 души.

Н. Пр. Херо Мустафа изрази надежда, че Епископската базилика на Филипопол ще стане част от световното наследство на „Юнеско“, което ще придаде добавена стойност към постигнатите до тук резултати“ и благодари за съвместната работа на Община Пловдив и фондация „Америка за България“ за съхраняването и експонирането на обекта, което е добър пример за успешно публично-частно партньорство.

По време на срещата Американското посолство прояви интерес към успешния опит на Пловдив за популяризиране на региона и привличане на чуждестранни и български инвеститори, за развитието на бизнес услугите и IT сектора в самия град, което всяка година привлича все повече млади хора. Като пример за добри практики бяха коментирани бързото икономическо развитие, дуалното обучение и успешните образователни проекти.

Обект на обсъждане бяха и възможностите за развитие на американския бизнес в Пловдив и областта.

Освен посланици от Великобритания, Испания, Ирак, Финландия, Нидерландия, Черна гора, Кипър, Полша, Япония, Албания, Румъния, Ватикана и Малта още 20 дарители и осиновители на птици уважиха официалното събитие.
 
община Пловдив