Млада художничка събира почитатели в Новотела
Млада художничка събира почитатели в Новотела / dariknews.bg
Млада художничка събира почитатели в Новтела
25993
Млада художничка събира почитатели в Новтела
  • Млада художничка събира почитатели в Новтела

„Реалности, пречупени през чувствата" е изложбата, която ще бъде открита от 18.30 часа във фоайето на Новотел Пловдив. Автор на платната е младата художничка Лена Костадинова. Картините ще представи изкуствоведът Красимир Минков.

Концепцията на самата изложба е едно обръщане към природата, към кръговрата и промените в природните явления, които са в синхрон с нашата душевност. Това каза за Дарик Лена Костадинова. Това е първата й самостоятелна изложба. /Чуйте цялото интервю с Лена Костадинова в прикачения звуков файл./  

Художничката е завършира Художествената гимназия в Пловдив, специалност живопис. Преди 4 години е приета в АМТИИ-Пловдив, специалност църковна живопис в класа на доц. Дечко Дечев и Елена Кантарева. През 2006 г. участва в изписването на параклиса „Св. Мина" в Асеновград, а през 2007-ма - параклиса „Св. Георги" в Белинташ. Същата година в „Нощта на музеите и галериите" се представя с иконната изложба „Иконите на Св. Богородица". През април миналата година участва в Първото биенале на църковните изкуства във Велико Търново.