Крадците се активизираха
Крадците се активизираха / Дарик архив

Сигнал за грабеж е получен вчера в Първо РУ в Пловдив. 28-годишен жител на града разказал пред служителите, че инцидентът станал около 1.30 часа, на ул. “Петко Войвода”. Мъжът бил нападнат с удари от непознат, който му взел мобилен телефон и избягал. Работата на разследващите продължава.

Музикални устройства са били откраднати от два леки автомобила, паркирани в съседство на бул. “Александър Стамболийски” в Пловдив. Според първоначалната информация взломните посегателства от “Опел” и “Хонда” са били извършени в събота срещу неделя. Местопроизшествията са посетени и огледани от служители на Първо РУ. Започнати са досъдебни производства.

Подобни действия са стартирали и в РУ – Асеновград по сигнал от 42-годишен шофьор на лек автомобил “Мазда”. Той обяснил, че за времето между 12 часа и 13 часа вчера в района на село Бачково от колата му са откраднати вещи за 5000 лева. По данни на потърпевшия, чрез отключване, крадци отнели лаптоп, три туристически сака с багаж, дамска чанта с лични документи, ръчен часовник и бижута.

В РУ – Хисаря се разследва сигнал за потрошени коли и къща. Минути след полунощ било съобщено, че неизвестни извършители счупили 7 прозореца на къща в село Ръжево и разбили стъклата на паркирани отпред два леки автомобила “Опел” и “Фиат”. Щетите от вандалската проява са оценени за около 1000 лева. Извършени са огледи, образувано е досъдебно производство. Предприети са активни действия за установяване на апашите.