Кола прегази паднал на пътя пешеходец
Кола прегази паднал на пътя пешеходец / Дарик архив

Лек автомобил “Фолксваген” премина през паднал на пътното платно 28-годишен пешеходец, съобщават от полицията. Инцидентът е станал към 15 часа вчера на бул. “Македония” в Пловдив. Прегазеният мъж е настанен за лечение в болница с множество фрактури по главата. Няма данни за употреба на алкохол от страна на водача, на 59 години от града. Работата по изясняване на обстоятелствата около произшествието продължава.

Часове по-рано отново в пловдивския квартал Кючук Париж, шофьор премина на червен светофар и предизвика катастрофа на кръстовището между бул. “Македония” и ул. “Кукуш”. Това се е случило около 9.10 часа, когато лек автомобил “Фолксваген”, управляван от 57-годишен мъж от село Ковачево, не спира на червено и блъска лек автомобил “Рено”. Медицинска помощ е оказана на 48-годишния водач на втората кола. Двамата мъже са тествани с дрегер за алкохол, резултатите са отрицателни.

При друг инцидент в неделя през нощта неправоспособен водач и спътниците му пострадаха при катастрофа. Половин час след полунощ в полицията постъпил сигнал за лек автомобил, който се обърнал се по таван вдясно извън пътя между селата Церетелево и Царимир. 46-годишният шофьор без книжка и двама мъже на 43 години и 38 години, са настанени в болница. По данни на лекарите няма опасност за живота на тримата пловдивчани. На шофьора е взета кръвна проба за алкохол. Местопроизшествието е огледано от служители на РУ – Труд. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.