Кметът не знаел по какви проекти кандидатства общината
Кметът не знаел по какви проекти кандидатства общината / netinfo
Недопустимо е кметът Славчо Атанасов да не знае по какви проекти кандидатства общината и да не се застъпва за тях пред държавните институции, заяви днес пред пловдивските журналисти бившият вече заместник кмет Георги Григоров.

Напусналата своевременно постта заместник кмет по „ Европейски политики и международно сътрудничество” Марта Божикова допълни, че проблемът в общината е глобален. От началото на мандата проектите, изготвени от евродирекцията, които чакат одобрение, са на стойност около 20 милиона лева, каза Божикова.

Тя отново подчерта, че при подготовката на предложенията в отчетния период се е установило, че в Община Пловдив липсват основни документи, които са задължителни за окомплектоване на проектната документация по европейските проекти. Особено съществен е проблемът с липсата на архитектурни планове за сградите, които са общинска собственост. Друг проблем, който засегна Божикова е закъсняването, а понякога и загубването на кореспонденция с районните кметства и с външни институции и партньори.

Чуйте още какво каза Божикова от прикачения файл:

Има мъртво харчене на пари в Община Пловдив, бюджетът не се изразходва за дългосрочни проекти за инфраструктура, а се работи аварийно по временно ликвидиране на проблемите, обясни още Григоров.

Лидерът на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев очаква от БСП популистки ходове. Той коментира още, че новото коалиране около ВМРО в града поставя ГЕРБ в много добра позиция преди парламентарните избори догодина.

Чуйте още какво каза той от звуковия файл: