Кметът на визита в Екатеринбург
Кметът на визита в Екатеринбург / netinfo
Кметът на Пловдив Славчо Атанасов и заместникът му по социалната политика Красимир Ангелов заминават на тридневно официално посещение в Екатеринбург. Визитата е по покана на градоначалника на руския град Аркадий Михайлович Чернецкий.

В програмата на посещението са предвидени разговори с ресорните заместник-кметове на Екатеринбург по въпросите на капиталното строителство и земеползването и по екологията и благоустройството, както и с представители на местния бизнес.

Най-големия град в Урал е икономическото сърце на Русия и център на производства на стомана, , бензин, химикали, автомобилни гуми. В дългосрочен план очакваме развитие на контактите в тази сфера, каза кметът Славчо Атанасов. Той възнамерява да покани следващото лято в Пловдив колегата си Чернецкий и делегация руски индустриалци с цел създаването на връзки и възможности за съвместни дейности с представители на пловдивския бизнес. В Екатеринбург кметовете на двата града ще обсъдят подобряването на контактите в сферата на туризма и побратимяването на двата града на по-късен етап.