Костадин Димитров в студиото на Дарик Пловдив
Костадин Димитров в студиото на Дарик Пловдив / netinfo
район Тракия
94014
район Тракия
  • район Тракия
"Намерените стари учебни снаряди в "Тракия" са без взриватели. От информацията, която имаме от Министерството на отбраната, можем да успокоим хората, че няма място за притеснение". Това заяви в студиото на Дарик районният кмет Костадин Димитров по повод старите авиационни боеприпаси, които бяха открити в пространството между блокове с номера 248 и 248 в "Тракия". От районната администрация са поканили инженери от минно геоложкия университет да направят тройно обследване на структурата на почвата в района, които да покажат къде има вероятност да има още стари боеприпаси. 

Костадин Димитров в студиото на Дарик Пловдив с водещата Искра Койчева
netinfo

През октомври месец продължава разширяването и залесяването на парк Лаута, допълни още Димитров. От днес започва изграждането на новата пешеходна паважна алея в района, която ще свързва зоните А 10 и А 12 в „Тракия“. Тя ще с дължина от 310 метра и широчина от 4 метра. Алеята е част от инфраструктурата на разширението на парк „Лаута“ и е по идея на кмета на Пловдив Иван Тотев. Очакванията са там догодина да бъдат изградени осветление, модерна детска площадка, както и други атракции, които да се впишат в парковата среда. 

Премахването на гаражи в района в изпълнение на политиката на община Пловдив продължава, подчерта още Димитров. Собствениците на металните клетки до блок 209 в района вече са получили уведомления до края на месеца да ги махнат. След това пространството ще бъде оформено като паркинг. 

Цялото интервю с Костадин Димитров чуйте в звуковия файл.