Кметът на Пазарджик се среща с протестиращите родители
Кметът на Пазарджик се среща с протестиращите родители / netinfo
Кметът на Пазарджик се среща с протестиращи родители
94857
Кметът на Пазарджик се среща с протестиращи родители
  • Кметът на Пазарджик се среща с протестиращи родители
Може да се намери приемливо решение за децата от двете пазарджишки училища, за които бе решено да учат в обща сграда заради ремонти. Това обяви кметът на Пазарджик Тодор Попов, като допълни, че екипът му е готов с няколко алтернативни предложения. Той лично ще се срещне с родители днес, за да обсъдят как е най-добре да постъпят.

Въпросът бе повдигнат, след като родители на ученици от ОУ „Христо Смирненски“ вдигнаха протест пред общината срещу решението в тяхната сграда за два месеца да бъдат настанени възпитаници на ОУ „Христо Ботев“. В него започва основен ремонт и саниране, които ще продължат около два месеца.

Родители плашат с жива верига, ако други деца влязат в школото им

През това време обаче в приемащата база се събират около 400 деца. Налага се двусменен режим, намаляване на часовете и междучасията, което се очаква да доведе до нарушаване на учебния процес. Риск има и за безопасността с оглед на това, че е нужно повече време за евакуация при инцидент или бедствие. Недоволни заплашиха, че ще легнат пред училище, но няма да позволят други ученици да влязат при децата им.

Попов признава, че родителите вероятно са имали основания за притеснения, но увери, че има решение, което ще удовлетвори всички. Заяви, че като кмет е еднакво ангажиран към всички деца. Недопустимо е те да учат в сграда, където текат строителни дейности. Но отново припомни, че не е нужно някой да се запали пред общината, за да му обърнат внимание. Никой, потърсил среща по важен проблем, не е върнат, заяви градоначалникът.

Чуйте повече от Тодор Попов в аудиото