Инспектираха Младежкия център на Гребната база
Инспектираха Младежкия център на Гребната база / dariknews.bg/архив

По 10 лева на час ще плащат пловдивчани за използването на баскетболните и волейболните игрища, които са част от новостроящия се Младежки център до Гребната база в Пловдив. Това стана ясно по време на днешната инспекция на обекта, извършена от зам.-кмета по спорта Петър Зехтински. Наемът на футболните игрища, които също са част от комплекса е 40 лева на час, а масите за тенис ще бъдат достъпни за 4 лева на час. До 19.00 часа всичките съоръжения към комплекса ще бъдат безплатни за деца и ученици.

Освен с изброените спортни съоръжения триетажният Младежкият център ще разполага и с зали за различни семинари и обучения, компютри, както и 35 места за подслон на младежи от други градове и държави.

В него ще се развиват различни доброволчески инициативи и анализи на потребностите на младежите в общността. Проектът е насочен към подобряване на условията на живот на младежи между 15 и 29-годишна възраст. Те ще участват в доброволчески инициативи, кръгли маси, кампании по проблемите на младите хора в риск и международни обмени.

Общата стойност на центъра, заедно със спортната инфраструктура към него е за близо 4 млн. лева. 2.2 млн. са от Норвежката програма, а 1.7 млн. собствено финансиране от местната администрация.