Гражданска защита и пожарната срещу ледените висулки
Гражданска защита и пожарната срещу ледените висулки / netinfo

Опасно надвиснала ламарина от покрив на жилищна сграда на ул.”Никола Палаузов” 8 в Пловдив застрашава  минувачите, е сигнализирал живущ в блока. Веднага е изпратен  екип да отстрани опасната част от покрива, съобщи дежурният на горещия телефон на Гражданска защита.

17 сигнала за надвиснали снежни преспи от източните скатове на покриви и опасни ледени висулки от стрехи са приети в първия ден след откриване на горещия телефон в Пловдив. При пет от случаите вчера е използвана вишката на Гражданска защита. Сигнали на граждани се приемат на телефон 032 60 55 58.

Пловдивските пожарникари също се включиха в почистването на ледените висулки в града. 27 пъти огнеборците са се отзовали на сигнали на граждани от 2 януари до сега, съобщи за Дарик радио Георги Кунев-говорител на пожарната.

В момента сняг вали в Първомай, на автомагистрала „Тракия” от 146-ти до 156-ти километър и на прохода Стражата край Калофер, съобщи дежурният от Гражданска защита. Пътните настилки се опесъчават и осоляват. Пътищата са проходими при зимни условия.