Градоначалникът на Мадан с приз за „Кмет на годината-2015“
Градоначалникът на Мадан с приз за „Кмет на годината-2015“ / netinfo

Приз за „Кмет на годината-2015“ бе присъден на кмета на община Мадан Фахри Молайсенов. Градоначалникът пoлyчи престижното отличие в знaк нa пpизнaтeлнocт зa нeгoвия личeн пpинoc зa paзвитиeтo и ycъвъpшeнcтвaнeтo нa coциaлнoтo пapтньopcтвo мeждy yчeбнитe зaвeдeния и мecтнaтa влacт.

Синдикатът на българските учители към КНСБ и Европейският синдикален комитет в лицето на Янка Такева и Мàртин Рьомер всяка година организират Национален конкурс „Най-добър социален партньор - кмет“. 
Тази година единствен за област Смолян бе номиниран кметът на община Мадан Фахри Молайсенов за най-добър социален партньор – кмет.

„В своето управление той убедително доказа, че образованието е приоритет в неговата програма. Беше открита чисто нова детска градина,която ежедневно приема близо 100 деца, а останалите забавачници и училища бяха приведени в европейски вид, които гарантират по-уютна и приветлива среда за децата. В най-голямото училище в града бе изграден и асансьор за децата със специални потребности, който е един от малкото в страната. Училището в с.Върбина вече е включено в списък на защитените училища в България. Част от образователната система са и изградените спортни игрища, фитнеси на открито в града и в населените места в общината, a също така и многобройни детски площадки.И това са само малка част от промените и мерките, които са предприети в полза на децата и тяхното образование и развитие“, се казва в съобщение на общинската администрация.