Гербери нападнаха Тотев
Гербери нападнаха Тотев / dariknews.bg/ архив
Гербери нападнаха Тотев
81429
Гербери нападнаха Тотев
  • Гербери нападнаха Тотев

Сензационно разкритие направи днес в кулоарите на местния парламент бившият зам.-председател на общинския съвет от ГЕРБ Сузана Николова. Тя разказа пред журналисти, че настоящият кмет Иван Тотев, в качеството си на областен управител през 2011-та година бил забранил на съпартийците си да се подпишат в Меморандума за подкрепа на Пловдив за Европейска столица на културата.

Единствено Николова и бившият омбудсман Димитър Атанасов, който почина през 2013-та година, се осмелили да нарушат разпореждането на Тотев. Думите на Сузана Николова бяха подкрепени и от художника Емил Миразчиев, който за кратко бе в управата на Фондация „Пловдив 2019“.

Според Сузана Николова, която все още е член на ГЕРБ, през 2011-та година Тотев я извикал в кабинета си в областната управа и й заявил, че София ще бъде Европейска столица на културата, а и нямало смисъл да се хаби енергия в тази посока.

Кметът Иван Тотев категорично отрече твърденията на Сузана Николова. „Това са пълни глупости, чудя се още какви щуротии ще измислят до изборите“, заяви той.

Няколко минути преди изявлението на Николова общинският съвет я освободи от длъжността й на изпълнителен директор на „Свободна зона“ ЕАД.

Какво точно каза Николова и защо чак сега разказва за този случай, чуйте в прикачения звуков файл.