Деца на загинали служители от смолянската полиция получиха коледни подаръци
Деца на загинали служители от смолянската полиция получиха коледни подаръци / снимка: Адриан Кулев

Три деца от Смолянска област получиха подаръци и поздравления за коледните и новогодишни празници от директора на ОД МВР – Смолян старши комисар Николай Димов. Той им пожела преди всичко здраве, щастливи моменти с близки и приятели, както и успехи във всяко тяхно начинание, което да им донесе много радост през новата 2017 година.

Тази година децата на загиналите и пострадалите служители получиха преводи по сметките си сумата от 700 лева. Това стана възможно благодарение на хората, засвидетелствали подкрепата си чрез кратки съобщения и финансови дарения, и на служителите на МВР, които ежемесечно даряват средства от заплатите си за кампанията.

Инициативата се провежда за тринадесета поредна година от Министерството на вътрешните работи, което  организира национална благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебния си дълг служители на МВР.

В продължение на години поддръжници на инициативата са търговска верига за битова техника и техни търговски партньори, които тази година осигуриха за всяко от децата ваучери на стойност 500 лв. Съпричастност към кампанията отново засвидетелстваха и от верига хипермаркети. Оттам децата получиха ваучери на стойност 150 лева. Към тези подаръци за децата от област Смолян бяха включени и парични средства, дарени от ОД на МВР – Смолян.