Блудствалият с малолетни архитект Мануил Манолов остава в ареста
Блудствалият с малолетни архитект Мануил Манолов остава в ареста / netinfo

Главният архитект на Ракитово Мануил Манолов остава в ареста, след като Пазарджишкият окръжен съд потвърди днес мярката за неотклонение “задържане под стража“. Срещу него е повдигнато обвинение за системни блудствени действия с момичетата от Дома за деца, лишени от родителски грижи и велинградското помощно училище. Мануил Манолов не се яви на днешното съдебно заседанието, което се проведе при закрити врата заради изнасяне на интимни факти от живота на Манолов и свидетелите.

Защитата на Манолов поиска по-лека мярка “домашен арест” или “парична гаранция”, която по думите на един от адвокатите му Румен Апостолов не би повлияла на следствените действия по нататък. Адвокат Апостолов заяви, че клиентът му не се смята за виновен по повдигнатите обвинения и категорично отрича да е имал сексуален контакт с момичетата.

Акцията срещу Манолов бе проведена на 30 септември. Тогава той бе задържан в луксозния си дом във Велинград в момент на блудство с две малолетни момичета, но няколко часа по-късно бе освободен от ареста заради сърдечна недостатъчност. Уличеният в педофилия Манолов отново бе арестуван през миналата седмица по разпореждане на Прокуратурата във Велинград с нова 72 часова мярка “задържане под стража “.