Заглавията от плевенските вестници
Заглавията от плевенските вестници / dariknews.bg

Какво можем да прочетем на страниците на вестниците "Посредник" и "BG Север":

В броя на "Посредник" от петък четете:

Какво събра любопитни зяпачи пред сградата на общината

За връзката между хор, оркестър и машини

Кога ще бъде ремонтиран най - проблемният път в Плевенска област

Защо организират национален вот в защита на хората с увреждания

Кое накара шефа на Спартак да излезе с декларация към феновете

Как наказаха мъж, пребил общински служител.

 Анонсът на вестник "BG Север" - бр. 31:

Как недомислиците в един закон могат да направят кошмарен живота на един обикновен човек - ще разберете от водещия материал в 31 бр. на в. "BG Север". 66-годишен плевенчанин разказва пред изданието, че е принуден от 3 години да спи с пистолет до леглото. През 2009 негов племенник се регистрирал на адреса му без той да знае. От тогава на вратата на пенсионера постоянно звънят хора от цялата страна, които племенникът е измамил или завлякъл с пари.

 Другата водеща тема на броя са интригите около бъдещите депутатски листи в Плевенски избирателен район - кои са най-спряганите имена на кандидат-депутати в различните политически сили ще научите от 4 страница. Пак там ще прочетете подробности около премиерското посещение в Плевен в началото на седмицата.

"Строителният бранш посреща есента с по-лоши показатели от 2011" - това е основната тема на бизнес страницата. Там ще намерите и информация за търговията с дърва за огрев в Плевен, за цените в заложните къщи и др.

Повече от 100 незаети учителски места в областта обявиха тази есен, но преподавателите, които веднъж излязат от образователната система, трудно се връщат в нея, информира социалната 6 страница.

Както винаги, рубриката "Артседмица" отново е обхванала всички събития, проблеми и скандали, които съпътстват културния живот в Плевен.

"Учебната година е осигурена с всички необходими ресурси" - твърди в интервю за седмичника Албена Тотева, началник на Регионалния инспекторат по образованието в Плевен.

Изданието е отделило цялата 9-та страница за Международната конференция на панорамите, чиито домакин през тази седмица беше Плевен.

"Спартак загуби контролата в Монтана, двубоя пропуснаха седем контузени" е водещият материал на спортната страница.

В рубриката "Шарено" на 16 страница ще разберете къде и как "Гергьовден" повози ГЕРБ на аероплан и кои известни рожденици трябва да почерпят тази седмица.

В седмичника ще намерите и полезни съвети, граждански обяви, кръстословица, хороскоп, спорт и забавни четива за уикенда, програмите на ефирни и кабелни телевизии и много новини.