Троянско училище спечели два проекта
Троянско училище спечели два проекта / netinfo

Средно общообразователно училище "Васил Левски" в Троян е единственото в страната, което спечели два проекта по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съобщиха от училището. Единият от проектите - "В ателиетата прекрасни - талантливи ще пораснем", е на стойност над 155 хиляди лева. Той предвижда да се организира лагер-школа през лятото, две "пътуващи училища", "английско училище", както и създаването на 18 ателиета по различни видове изкуства за извънкласна дейност. Целта е да се осмисля свободното време на учениците чрез организирането на различни състезания, туристически пътешествия, развитие на талантите.

Вторият проект - "Училище и бизнес - ръка за ръка", е насочен към професионалната реализация на учениците от десети, единадесети и дванадесети клас от паралелките "Организация на хотелиерството" и включва практики и обучение в хотелите в Троянска община, трайно взаимодействие на училището с работодатели от туристическия бранш. Стойността на начинанието е в около 56 хиляди лева.

Троянското училище стана известно и с експеримента си за Електронно училище. Той беше направен с деветокласници с идеята да се види как работи системата, която от новата учебна година се очаква да бъде въведена за всички ученици. Главната й цел е да улесни връзката родители - преподаватели. Чрез SMS и /или на E-mail системата ще дава на родителите информация за оценките, които е получило тяхното дете, както и за неговите отсъствия. Родителите ще се информират по този начин и за други събития в училище - забележки, похвали, родителски срещи. Системата ще осигурява ежедневна двустранна връзка между родители и учители.