Румен Петков: Аз няма да се кандидатирам на всяка цена
Румен Петков: Аз няма да се кандидатирам на всяка цена / archiv.DarikNews

"Аз няма да бъда кандидат за народен представител на всяка цена. Главният въпрос за мен е каква оценка ще получа от нашите структури в нашите представители в местните органи на самоуправление".

Това каза депутатът от Коалиция за България Румен Петков пред журналисти в Плевен, предвид навлизането в период на предизборни номинации.

"Подготвил съм своя отчет като първо искам да го коментирам с Областния партиен съвет, а след това ще го предоствя и на медиите".

Най-важна за Румен Петков ще бъде оценката от общинските партийни конференции. "Разбира се, не е без значение, какво ще бъде тяхното отношение към номинирането ми за народен представител. Това според мен е първостепенен въпрос за всички народни представители, без значение от коя политическа сила са те".

Според Петков е много важно, как ще бъде конструирана листата в 15-ти Плевенски многомандатен избирателен район, както и националната листа. "Аз съм убеден, че ние имаме всички ресурси и възможности и като човешки потенциал и като организационни механизми да формираме печелившата, убедителната листа, с която да спечелим изборите и да дадем на хората друго бъдеще и друга възможност за съзнателен избор тук - в България и в Плевенска област.

Депутатът от левицата каза, че не е случайно неговото мнение, че трябва да се направи един сравнителен анализ. "Кой преди изборите преди четири години не обещаваше, че ще строи Белене? Всички обещаваха, обаче при гласуването нещата стоят по съвсем друг начин" каза Петков и допълни, че това е обидно за Плевен и за региона, както и за Белене и за беленчани, "Така че всеки един от нас има достатъчно основание да излезе и на публичен дебат, независимо в какво качество, защото ние сме хора, които са си изпълнявали поетите ангажименти в целия този период, а не само за последния мандат", заяви Румен Петков.