Разкриха автокрадец, вилнял в квартал „Сторгозия
Разкриха автокрадец, вилнял в квартал „Сторгозия / dariknews.archive

Криминалисти от Второ РУП в Плевен разкриха автокрадец, извършил серия от престъпления в областния град и откраднал една и съща кола два пъти - „Пежо", задигнато от квартал "Сторгозия".

Първата автокражба е регистрирана в полицията на 11 януари тази година, когато собственик съобщил за откраднат „Фолксваген Голф", паркиран в квартал „Сторгозия". Между 13 и 14 февруари от същия жилищен комплекс било откраднато и „Пежо 405". Автомобилът бил намерен от полицаи и върнат на стопанина му, но на 20 февруари отново бил откраднат от същото място в квартала.

В полицията постъпил и друг сигнал за автокражба - в нощта срещу 20 февруари изчезнал „Фолксваген Голф", паркиран в улица „Никола Д. Петков" в Плевен. Петата кражба била пък на „Фолксваген Пасат" отново от квартал „Сторгозия", извършена през нощта на 5 срещу 6 март. В резултат на предприетите действия е открит и извършителя. Един от потърпевшите собственици забелязал автомобила си на улица в Плевен, изоставен сред други паркирани коли. На място са извършени огледи и след оперативна работа е установен извършителят - криминално проявен и осъждан 29-годишен плевенчанин. Установено е, че той е задигал предимно стари автомобили, в които може по-бързо да влезе и да запали двигателя.

В хода на разследването е изяснено, че колите му били необходими, за да си набавя резервни части - след кражбите демонтирал акумулатори, СД-устройства, колонки, антени и други части, които можел по-бързо да продаде, а автомобилите изоставял на различни места в квартал „Сторгозия", между други паркирани превозни средства.