/ dariknews.archive

Служители от сектор „Пътна полиция“ са подготвили атрактивни занимания за учениците от всички възрастови групи. Началникът на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Плевен главен инспектор Ивайло Иванов подчертава, че голяма част от пътните инциденти са предотвратими, защото са свързани с грешки и нарушения на участниците в движението.

Кампанията „Дай път на живота!“ тръгна из страната с обучителни семинари

На 29 ноември, от 9:00 часа се проведоха занимания с малчугани от детска градина „Първи юни“ в плевенски квартал „Сторгозия“, а от 11:00 часа с деца от детска градина „Щастливо детство“. Специалният урок бе изнесен от пътен полицай Петко Григоров.

В рамките на инициативата той обясни правилата за пътната безопасност и запозна децата с професията на полицая. Появата му при възпитаниците на втора група предизвика много вълнения и интерес. В достъпна форма той разказа как да се пресича безопасно пътното платно и разясни местата за отдих и игра.

ОД на МВР-Плевен подкрепя всяка превантивна инициатива по пътна безопасност в региона, свързана с повишаване на информираността на малки и големи, и фокусираща вниманието на всички към задължението да спазват правилата на пътя. 

Партньорството между плевенската пътна полиция, училищата и детските градини в региона в различни превантивни инициативи, е традиционно и полезно за формиране на отговорно поведение и дисциплинираност у подрастващите.

Безопасността на движението е споделена отговорност, затова проблемите намират място в ежедневието на учебните заведения, институциите, както и в отношенията между хората на пътя.