Преглед на печата
Преглед на печата / dariknews.bg

От вестник "Посредник" днес научаваме:

За какво, 87-годишен дядо се прости с живота си вплевенско село

Ще засегне ли Каскадата, проектът на модернизацияна градската среда

Има ли решение конфликтът на птиците с жиците

Какво накара любители на салсата да излязат на площада

За проблемите пред осмото издание на биеналето "Фодар"

Кои са финалистите, които ще спорят за наградите "Млад гросмайстор".

В BG-Север тази седмица пише:

Актьорът от плевенския драматичен театър Веселин Плачков ще изиграе ролята на Васил Левски в новия филм за Апостола на режисьора Максим Генчев. Това е водещата новина на 10-тия за годината брой на седмичника „BG Север". Филмът е частна продукция и средствата за него се набират чрез национална дарителска кампания, уточнява изданието.

От първата страница на броя тръгват и коментарите на плевенски политици за назначения от президента Росен Плевнелиев служебен кабинет. Според Румен Петков назначаването на Марин Райков за служебен премиер е тежък провал за държавния глава. Още мнения по темата ще намерите на 4 стр.

„Плевенчанин въстана сам срещу столични дерибеи" е заглавието на водещия материал на страницата „Конфликти". В него шофьорът от „Напоителни системи" ЕАД - Плевен Петър Стоянов твърди, че е готов да се самозапали на площада, защото не вижда друг начин да се противопостави на безобразията, които вършат софийските му началници.

Защо строителите настояват за ясни правила при провеждането на търговете и за типизиране на тръжните документи ще разберете от 5 стр. на вестника.

Водещата тема на социалната страница е за нахалството на дистрибуторите на лекарства, които в сегашното грипно време безпардонно нахлуват в лекарските кабинети и допълнително бавят прегледите на пациенти.

Плевенското Археологическо дружество поставя началото на културния туризъм, твърди в интервю за седмичника Нели Дакова, временно изпълняваща длъжността директор на Регионалния исторически музей в града.

Какъв е произходът на топографските наименования в региона ще научите от 9 стр.

Водещата новина на спортната страница е за новия спонсор на футболния „Спартак" /Плевен/, който най-после се появи на светло.

Защо хората луднаха по илачи за едър и дребен добитък, кои рок банди ще забиват в клуб „Галакси" и кои известни рожденици трябва да почерпят тази седмица ще разберете от 16 стр.

В броя ще намерите още много любопитни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.