Предстои избор на нов ректор на Медицинския университет
Предстои избор на нов ректор на Медицинския университет / dariknews.bg

"На 7 февруари готвим Общо събрание, на което трябва да се избере ново ръководство на висшето училище", съобщи ректорът на Медицинския университет в Плевен проф. Григор Горчев. Той уточни, че на това събрание, ректорът ще отчете дейността на висшето училище през последния мандат и основно през последната година.

„В момента текат избори за назначаване на Общо събрание по катедри, звена и студенти и на 15 януари ще бъде определен състава на Общото събрание", каза още проф. Горчев и обясни, че в края на януари, кандидат-ректорите ще депозират своите мандатни прогами при председателя на Общото събрание. Програмите ще бъдат разпечатани и представени така че всеки ще може да се запознае с тях. Ще бъдат проведени срещи с кандидатите, на които ще им се поставят въпроси и те ще могат да представят своите виждания по отношение бъдещето на висшето учебно заведение.

На седми февруари ще бъде самото Общо събрание за избор на нов ректор и на нов председател на Общото събрание.
Проф. Горчев сподели, че вече са ясни трима кандидати за ректор на университета. Той ги определи като много надеждни по отношение на продължаването на традициите в развитието на Медицинския университет в Плевен.

Настоящият ректор на университета не може да кандидатства, отново, тъй като вече има два последователни мандата. „Осем години от живота си отдадох на университета и мисля, че вече трябва да дам път на други, да се изявят млади хора със свежи идеи", заяви проф.д-р Григор Горчев.

Кандидатите за ректорския пост - проф. д-р Славчо Томов, декан на факултет „Здравни грижи", проф. Анжелика Велкова, зам.-ректор по европейска интеграция и сътрудничество и доц. д-р Димитър Господинов, декан на факултета по „Медицина" и началник на Клиниката по дерматология и венерология на УМБАЛ-Плевен.