Представят проект за бъдещето на децата и младежите в областта
Представят проект за бъдещето на децата и младежите в областта / netinfo

Областният управител на Плевен Цветко Цветков ще представи днес проекта „Бъдеще”, информират от пресслужбата на Областна администрация. Инициативата е в рамките на туининг проекта „Укрепване капацитета и структурите на българското правителство за мониторинг и анализ на основни политики и разработване на съгласувани стратегически решения” по програма ФАР.

Иновационният проект е предназначен за децата и младежите на територията на областта и ще бъде реализиран с мащабно партньорство, включващо родители, учители, младежки и спортни организации, местни и регионални власти. Чрез него се предоставят възможности за 42 000 деца и младежи да реализират собствения си потенциал и творчески заложби за постигане на по–добро социално и професионално включване чрез засилване привлекателността на училището и подобряване на качеството на училищната и извънучилищна дейност.

На представянето ще присъстват партньори по проекта от Регионалния инспекторат по образованието на Министерството на образованието и науката и представители на Държавната агенция за младежта и спорта на регионално ниво.

По подготовката с експертна помощ участват и френски партньори. Те ще наблюдават и реализирането през тази и следващата година.