Плевенска филхармония се представя с увертюри и арии в зала Катя Попова
Плевенска филхармония се представя с увертюри и арии в зала Катя Попова / archiv.DarikNews

Увертюри и арии от Вебер, Гуно, Пучини и Росини ще прозвучат тази вечер в зала "Катя Попова" в концерт на Плевенска филхармония.

Гости на плевенска сцена ще бъдат блестящото сопрано Доротея Доротеева и Константин Илиевски, под чиято диригентска палка ще премине концерта.

Родена в София, Доротея Доротеева завършва през 2000 г. НМУ „Л. Пипков"- София със специалност пиано в класа на Теменужка Янева, а през 2003г. НМА „П. Владигеров" в класа по оперно пеене на доц. Иванка Нинова.                                                                                                          

Усъвършенства се в майсторските класове на Райна Кабаиванска в Модена, проф.Чезаре Скартон в Грац, Хелга Мюлер-Молинари в Грац, Мирела Парутто и Антонио Бойе в Рим, Дарина Такова в София. Участва в концерти и спектакли в България, Русия, Италия, Австрия, Румъния, Германия, Швейцария, Китай.Спечелила много конкурси в България и чужбина. От 2004 е член на фондацията „Йехуди Менухин" Грац.

Константин Илиевски живее в Мархфелд, Австрия.

Едва 31-годишен, той прави сериозна международна кариера.

Константин е наследствен музикант, учил е в Братислава пиано и дирижиране, занимава се и с композиция. Когато е на 17 основава младежки оркестър в Братислава.

Константин Илиевски е главен диригент, артистичен директор и композитор в резиденцията на „Симфониета дел Арте".  Негови композиции успешно са изпълнявани в Австрия, Германия, Холандия, Словакия, Чехия, България, Унгария, Русия и САЩ. Пише и филмова музика за която е отличен с няколко награди от международни филмови фестивали в България.

В края на концерта, Плевенска филхармония ще изпълни Симфония №7 от Бетовен.

Събитието е тази вечер от 19:00 часа в зала "Катя Попова".