Обществените съвети в Плевенско са от най-активните
Обществените съвети в Плевенско са от най-активните / netinfo

Гражданите и организациите в Плевенска област, които участват в обществените съвети, са доста активни и се движат напред, в сравнение с други региони. Тази комплексна оценка направи Николета Ефремова, представител на Фондация за реформа в местното самоуправление по време на обучителен семинар за членове на обществените съвети.

На форума, който се проведе днес в Плевен, присъстваха членове на обществени съвети от областите Плевен, Ловеч и Габрово. Целта на днешното обучение беше да се провокира активността на обществените съвети във формулирането на местни политики за развитие чрез мотивацията.

За по-добрата информираност относно работата на обществените съвети има и специално създаден интернет сайт. Той ще е основа за обмяна на опит между членовете на обществени съвети от цялата страна. Там ще бъдат публикувани и различни документи, които ще подпомагат работата на тези структури.

Подробности за целите на обучението и очакваните резултати чуйте в звуковия файл от Здравко Сечков, представител на Фондацията за развитие на местното самоуправление.....