Нов търговско-индустриален комплекс ще изграждат в Плевен
Нов търговско-индустриален комплекс ще изграждат в Плевен / netinfo
Проект за изграждането на Търговско-индустриален парк в границите на промишлена зона “Изток” в Плевен е представен в Община Плевен, съобщават от пресслужбата на ведомството.

Инвеститор на мащабното строителство е столичното дружество. Общата площ, на която ще бъде разположен паркът е 61880 кв. м, от които застроената площ ще бъде 28324 кв. м, 16634 кв. м – улици и паркинги, пешеходни площи – 6342 кв. м, озеленени площи – 10154 кв. м. Проектът ще бъде реализиран на територията на бившето предприятие “Славина”, чиято административната сграда ще бъде запазена като предназначение. Останалите постройки – предачен цех, складове, навес, ще бъдат основно преустроени.

Новият парк ще представлява мултифункционален комплекс с търговски, административни, складови и обслужващи функции. В него ще се продават основно промишлени стоки, за посетителите врати ще отворят бистро, ресторант, лоби бар, принт център, фитнес център и кафе-бар. Предвижда се оформянето на паркова част с детска площадка и кътове за отдих. Вече е издадено разрешението за строеж, очаква се реализирането на проекта да стартира до няколко месеца.