Кой всъщност строи завода на Нексанс Аутоелектрик в Плевен
Кой всъщност строи завода на Нексанс Аутоелектрик в Плевен / dariknews

Кой всъщност строи завода на Нексанс Аутоелектрик в Плевен
netinfo

Кой в крайна сметка строи завода на Нексанс Аутоелектрик
и кого събра първата копка

Защо любител - колекционер издава "Плевен, среща с миналото
1877-1944" - 2 и с чия помощ

Какво знамение предшества освещаването на така
чакания православен храм в Опанец

Къде ученици от Гимназията по туризъм откриха позабравена
Екопътека - как и с кого ще се грижат за нея

Има ли гаранционен сервиз панорамният асансьор в Панорамата и
гаранция, че ще се качи и ще слезе

То какъв повод се озова в Pлевен "Търновската царица" и успя ли носителят й да победи Анатолий Карпов

Кой всъщност строи завода на Нексанс Аутоелектрик в Плевен
netinfo

Завод отваря 600 нови работни места в Плевен. Министърът на икономиката и енергетиката и представители на инвеститора дадоха старт на изграждането на Индустриален и Логистичен парк край града. Фабриката за автомобилни кабелни системи на "Нексанс Аутоелектрик", трява да бъде готова до края на годината.

Плевенският хирург д-р Георги Николов, гл. асистент към Клиниката по УНГ - Плевен, е сред 24-мата удостоени тази година с приза „Достойните българи". Новината съобщава началникът на Клиниката доц. д-р Александър Вълков.

800 000 лв. е вероятната сума, която правителството може да отпусне за пръскане срещу комарите по поречието на река Дунав. Това каза в Плевен вицепремиерът Даниела Бобева и уточни, че дунавските общини и областните управители са поискали 1 млн. и 350 хил. лв., но вероятно парите, които ще бъдат отпуснати, ще са като миналогодишните, т.е. 800 000 лв.

Национална кампания с безплатни прегледи за превенция на рака на кожата организира за поредна година Българското дерматологично дружество. Инициативата е в сряда, 14 май. Пълният списък с имената на лекарите, адресите и телефоните за записвания за прегледи в Плевен - днес в „Посоки"

Центърът за кариерно ориентиране отвори официално врати в сградата на Междуучилищния център в Плевен. Центърът е създаден по проект на Министерството на образованието.

От догодина онкоболните от Плевен и Ловеч ще ползват линеен ускорител. Новината съобщи в Университетската болница инж. Стойка Таскова от Министерството на здравеопазването. Инж. Таскова представи резултатите от работата до момента по проекта за ремонт, оборудване и модернизация на здравното заведение.

 

Кой всъщност строи завода на Нексанс Аутоелектрик в Плевен
netinfo

Първата копка на новия завод за автомобилни кабелни системи на Нексанс Аутоелектрик, част от Индустриален и логистичен парк Плевен, вече е факт, пише в новия си брой регионалния вестник "Зетра". Там ще бъдат разкрити поетапно 600 работни места.

В "Зетра" ще прочетете всички новини от министерския десант в Ловешко и в Плевенско през последните дни.
След изнесеното заседание на кабинета област Ловеч се сдоби с два имота. Стремим се да направим държавата предсказуем участник и коректен платец, заяви министър-председателят Пламен Орешарски по време на срещата си с представители на бизнеса от област Ловеч.

Малко над 800 хиляди лева ще бъдат отделени тази година за пръскане срещу комари на територията на всички дунавски общини, съобщи в Плевен вицепремиерът Даниела Бобева.

Икономическият министър Драгомир Стойнев даде старт на строежа на два нови цеха в преработвателното предприятие "Звезда" АД в Долна Митрополия, пише още регионалният вестник.

До 24 май завършва превантивният ремонт на 8 км от път II-35 Плевен - Ловеч, се разбра след проверка на шефа на АПИ инж. Стефан Чайков.

Вицезидентът Маргарита Попова уважи празника на Ловеч на 11 май. Как преминаха тържествата, можете да прочетете на стр. 12-та.

Кметът на Плевен проф. Димитър Стойков заяви категорично, че няма да подаде оставка.

С прояви като Люляковите музикални вечери Ловеч ще съумее да си върне културното самочувствие, казва кметът Минчо Казанджиев, цитиран от "Зетра".
1403 лева бяха събрани на благотворителния концерт за Национална информационна кампания „Хепатитът до мен" в Плевен.

Кой всъщност строи завода на Нексанс Аутоелектрик в Плевен
netinfo

„И с охрана кражбите на закритото ОУ „Марин Дринов" продължават" е водещото заглавие на най-новия брой на седмичника „BG Север". Още 20 метра метална ограда е изчезнала по празниците, е установил репортер на вестника.

„Продължава тормозът над местен бизнесмен, плашат го с ликвидиране", съобщава изданието от 3-та си страница. На нея можете да прочетете още за лекарство с изтекъл срок, давано на онкоболни и как нападнаха в Мечка старци за два литра олио и галоши.

„БСП инициира извънредна сесия за оставката на кмета Стойков" и „Лишиха Кнежа от 5,6 млн. лева по проект от водния цикъл" са част от заглавията на 4 стр.

Следващата, посветена на бизнеса, е за това как местните сервитьори бягат по морето, за производител на лимец и как сладкарството оцелява в кризата през погледа на местен собственик на сладкарница.
„Болен от хепатит В вини здравното министерство за състоянието си" и „Диянка Боянова" с приз „Сестра на годината" са част от загавията на 6 стр.

„Зала „Емил Димитров" или банята на съветничка да финансира общината?" е интригуващото водещо заглавие на страницата за култура „Артседмица".
„ЕС предоставя много инструменти, които могат да бъдат приложени в България", заявява в интервя пред „BG Север" водачът на листата на АБВ Ивайло Калфин. Наскоро той за пореден път посети Плевен и в препълнената зала „Гена Димитрова" разговаря с хората на тема „Европа за всички".

На имената на плевенските улици е посветена 9 стр. От материала става ясно, че Плевен пази историята и бойната си слава и по този начин, а генералите и войводите са си разделили по равно указателните табели.

Както винаги изданието предоставя богата спортна информация, а водещото заглавие на забавната стр. 16 е „Плевенчани са в топ три на най-къркащите в България".

В броя ще намерите още т.в. справочник, много интересни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.