Кално свлачище затрупа главната улица в Сомовит
Кално свлачище затрупа главната улица в Сомовит / netinfo

Свлачище се е задействало снощи от голям теч в частен дом в село Сомовит. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация Плевен. Голямо количество кална маса е затрупала основна улица в насаленото място, която свързва Черквица с Гулянци.

На мястото са изпратени екипи на Гражданска защита и техника, за да освободят пътя. Положението ще бъде овладяно до няколко часа и пътя ще бъде прочистен и проходим. През пролетта ще се изясни какво да се предприеме по свлачището, тъй като сега сезонът не е подходящ, обясни директорът на Гражданска защита Георги Линков.

Областният управител Цветко Цветков е направил днес обиколка в проблемните общини Никопол, Гулянци, Белене и Левски. Той е отчел, че всички пътища там са проходими при зимни условия. Такова е положението и във всички останали общини.

 Резултатът е положителен заради координираните действия на Гражданска защита, Областно пътно управление, полиция и фирмите, ангажирани със снегопочистването, коментират от Областна администрация.

От 3 януари насам всяка вечер областният управител събира кризисния щаб по бедствията, за да отчита дейността по овладяване на тежката зимна ситуация и да набелязва приоритети да действия.