Генералният консул на Турция в Пловдив посети Ловеч
Генералният консул на Турция в Пловдив посети Ловеч / Областна администрация Ловеч

Генералният консул на Турция в Пловдив Джюнейт Явузджан посети Ловешка област и се срещна с областния управител Николай Нанков днес, информираха от пресцентъра на областта. Това е първата среща на губернатора с турския дипломат, който оглави консулството в Пловдив през октомври миналата година. Нанков представи кратка информация за областта като акцентира върху икономическия й профил.

Ловешка област е с добре развита техническа инфраструктура, която способства развитието на бизнеса, характерните отрасли са дървопреработване и мебелно производство, хранително-вкусова промишленост, машиностроене, има условия за развитието на туризма, обясни областният управител. Консулът, от своя страна, прояви интерес към строящия се завод за производство на автомобили край Ловеч, както и от какви турски инвестиции би се интересувал бизнесът от областта.

 „Имах удоволствието да се срещна с ротарианците от клуба в Троян и съм впечатлен. Договорихме се за създаване на по-близки отношения между Вашите и ротарианци от Турция. От такива срещи винаги се ражда нещо положително, защото всички са бизнесмени със сериозни възможности и ще организирам тази среща в най-близко време именно с такава цел - да се проведат сериозни бизнес разговори, които, сигурен съм в това, ще бъдат изключително полезни за областта и ще доведат до наистина ползотворно сътрудничество. Впрочем Ловешка област е изключително красива, видях това с очите си и, уверявам ви, това е първото, но не последно мое идване тук", подчерта дипломатът.