До края на 2015-та приключва процедурата във фаза 1 за АМХемус
До края на 2015-та приключва процедурата във фаза 1 за АМХемус / dariknews.archive

„Очакваме да приключи процедурата във фаза 1 по изграждането на Автомагистрала „Хемус" - към Ябланица и разклона Плевен - Ловеч. Направена е преквалификация и къса листа на фирмите, като те бяха поканени да представят своите оферти. Крайният срок за това е края на август, като процедурата трябва да приключи най-късно до края на годината, след което ще изберем изпълнители и ще може да започне етап 1, а именно два лота по 30 км".
Това каза във Варна министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

"Паралелно с това в момента довършваме проектирането на другите два участъка - от разклона Плевен-Ловеч до Велико Търново и от Търново до Пътен възел Белокопитово. Надявам се до края на годината да сме завършили както проектирането, така и екологичната оценка. По този начин ще имаме готовност да оформяме като решения парцелирани планове и отчуждителни процедури. Така че при реализирано финансиране ще можем да стартираме и самото строителство", завърши Лиляна Павлова.
Във Варна, министър Павлова обяви, че на 1 септември ще започне ремонт на магистрала „Хемус", в участъка от Шумен до Варна.