Цветан Антов е преизбран за общински лидер на АБВ в Плевен
Цветан Антов е преизбран за общински лидер на АБВ в Плевен / dariknews.archive

На пресконференция в пресклуба на БТА в Плевен,  общинският председател на АБВ в Плевен Цветан Антов, запозна медиите с резултатите от общинската отчетно-изборна конференция на партията, която се проведе този понеделник в Плевен.
На конференцията той беше преизбран за лидер на партията в Плевен, а за заместници на Антов са избрани Венцислав Конов, Поля Томова и Иван Дачев, като е избран и Общински съвет от 20 души.

По време на конференцията са били изнесени два доклада - за политическото развитие на партията през последната година, както и за дейността на групата общински съветници в ОбС-Плевен.

Цветан Антов каза, че в политическия доклад на конференцията е уточнено, че АБВ в Плевен е с трети резултат в страната на проведените избори през последните две години, а от учредителната конференция преди една година до сега, членската маса в общината е нараснала с още 200 души.

Сред осемте приоритета в работата на партията са президентските избори тази година, укрепването на общинската организация на АБВ и участие във възможни избори в село Тодорово. Предстои активна работа за привличане на нови членове, създаване на клубове.

Ще се работи за засилване на взаимодействието с други политически сили, както и за организиране на приемни на общинските съвветници и на зам.-областния управител на Плевен Красимир Иванов и директорите на социалните служби в населените места в община Плевен.

Активната намеса на АБВ в културния живот на Плевен е част от приоритетите в работата и партията излиза с инициативи за честванията на Гена Димитрова, Катя Попова, както и на академик Светлин Русев. В тази връзка вече е направена среща между зам.-председателя на АБВ Румен Петков, Цветан Антов и кмета на Плевен Георг Спартански.

Приоритет в работата на АБВ е и изготвянето чрез общинските й съветници на Стратегия за развитието на спорта в община Плевен.

До момента в област Плевен са проведени шест общински конференции на АБВ. Срещите по общини трябва да приключат до 20 април, а на 15 май ще се проведе националната конференция на партията в столицата.

До 26 март в електронния регистър на АБВ са регистрирани 15 688 членове в 1 260 клуба, каза Румен Петков и заяви, че стремежът е в рамките на кампанията да се работи по приема на нови членове, регистрацията на симпатизанти, по разширяване на географията на политическото присъствие на АБВ. Досега в страната са проведени 111 общински конференции и три областни - в Бургас, Пазарджик и Добрич, допълни Румен Петков.

Той подчерта, че в Плевенска област ще бъдат положени усилия по отношение изграждането на нова структура на партията в Кнежа.