Букмейкър инсценира покушение, за да прикрие борч
Букмейкър инсценира покушение, за да прикрие борч / Dariknews

34-годишен служител на букмейкърски пункт "Еврошанс" в град Искър е подал сигнал за нападение и грабеж, съобщават от полицията. Служителят се обадил на телефон 112 на 3 септември в 12.35 ч., от където незабавно известили полицейското управление в Кнежа.

Мъжът разказал, че около 12.00 ч. същата вечер се е предвижвал с лек автомобил «Фолксваген Голф» по пътя Искър - Кнежа и на около 10 км. от Кнежа е бил застигнат от лек автомобил с неустановена марка, който го принудил да спре. Неизвестен нападател му нанесъл удар в главата и лявото рамо с остър предмет и отнел сумата от 3500 лв.- оборотни пари на пункта.

На място е изпратен полицейски екип и е извършен оглед на автомобила. Полицейските служители са установили, че в същия ден от 10.30 ч. до 11.30 ч. букмейкърът е набрал на терминала в пункта сумата от 3931 лв., срещу което не е спечелил.

Тъй като не е имал средства да възстанови сумата, решил да инсценира грабеж. Самонаранил се е в лявата част на главата и в лявото рамо, след което с автомобила си се е отправил в посока Кнежа и е подал неверен сигнал на тел. 112. Случаят е предаден на прокурор.