БЧК предостави коледни пакети за деца в Ловешко
БЧК предостави коледни пакети за деца в Ловешко / netinfo

200 деца от училища в Ловешка област получиха коледни пакети със здравословни храни, подготвени от Областния съвет на БЧК Ловеч. Това съобщи директорът на организацията Ивета Екова. Благотворителната инициатива е била насочена предимно към децата в риск. За реализирането й са били предоставени 2 000 лева от Националния съвет на Българския Червен кръст. Помощ при организиране на инициативата са оказали доброволците на Българския младежки червен кръст от клубовете в Априлци, Ловеч, Луковит и Тетевен.

С коледни пакети са зарадвани деца от ОУ "В. Левски" и Професионалната гимназия по туризъм "Иван Марангозов" в Априлци,  СОУ "Бачо Киро" в Летница, ловешките СОУ "П. Пипков", ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", ОУ "В. Левски", както и Дневния център за деца и възрастни  в Ловеч, луковитските училища "Инж. Георги Вълков", "Сергей Румянцев" и "Алеко Константинов", Дневният център за лица с увреждания Тетевен, пет училища в Троян, училищата в Угърчин, Кирчево, Лесидрен, Орешене, Брестница, Златна Панега и Ябланица.

Благотворителните прояви на Областната организация на БЧК Ловеч ще продължат. Те са насочени към подпомагане и посещение на деца и възрастни в социални и учебни заведения, военно-инвалиди, самотноживеещи възрастни хора, които изпитват страдание и имат нужда от подкрепата на доброволците, каза още Ивета Екова. От БЧК в Ловеч призоваха гражданите, които са съпричастни и желаят да подкрепят социално-здравната политика на организацията, да станат доброволци и да се включат в социалните програми в подкрепа на най-уязвимите групи от населението.