4-ма роми в ареста и един в болница след масов побой навръх Зарезан
4-ма роми в ареста и един в болница след масов побой навръх Зарезан / archiv.DarikNews

Сбиване на роми вдигна на крак полицията в Долни Дъбник. Задържани са четирима от участниците, петият е откаран в Център за спешна медицинска помощ в Плевенската болница.

На 14 февруари в 15:30 часа в РУП Долни Дъбник е получен сигнал от телефон 112 за инцидент в центъра на село Петърница. Незабавно са изпратени полицейски екипи, които са установили, че група роми от местните жители са отказали да си платят сметката в питейно заведение в центъра на селото.

След зарезанската почерпка, мъжете излезли на улицата и конфликът прерастнал в масово сбиване. Полицаите са установили самоличността на участниците в побоя. Това са 42-годишен, криминално проявен, с две криминалистически регистрации по чл. 318 и чл. 195 от НК и две съдебни дела по чл. 195, ал. 1, т. 3 и по чл. 234 «б» от НК, а от другата страна - 36-годишен, и 34-годишен, криминално проявен, с 3 криминалистически регистрации по чл. 195 и чл. 194 от НК, осъждан.

В хода на проверката дошли и други роми и отново се сбили. Полицаите предотвратили ръкопашния бой. След баталните сцени има ранен мъж - 42-годишния от първоначалното сбиване. Откаран е в Плевенската болница. След медицинска помощ е освободен и няма опасност за живота му.

В ареста с полицейска мярка са задържани четирима от побойниците - на 32, 34, 36 и 24 години. Установяна се и самоличността на други участници в инцидента. По случая е образувано бързо полицейско производство. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен.